×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

همه چیز اینجاست

بیا تو ببین چه خبره

× گلچین برنامه های کشاورزی با تصاویر زیبا و مطالب علمی وغیره
×

آدرس وبلاگ من

hoseintak.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/hoseintak62

فعالییتها

کشاورزی اولیه

کشاورزی اولیه، به تدریج از جوامع جمع آوری کننده غذا، که ساختار منظمی نداشتند، توسعه یافته است. جمع کنندگان میوه، سبزیجات و بذرها و از جمله غلّات را جمع آوری کرده و برای مصرف به میان قبیله می آوردند. شاید بعضی از بذرها در محل های مناسب به زمین می افتاد و رشد می کرد. به مرور زمان، انسان ها آموختند که بذر گیاهان را بکارند. تلاش برای تولید غذا، ابتدا به آهستگی پیش می رفت و شاید فقط درصد کمی از منبع غذایی از بذرها به دست می آمد، اما به تدریج این درصد افزایش یافت. از گیاهان کشت شده اولیه، هیچ گونه مراقبتی به عمل نمی آمد یا مراقبت بسیار اندک بود و کشاورز اولیه، پس از چند ماه یا یکسال برای برداشت و جمع آوری آنچه باقی مانده بود، باز می گشت، در حالی که حشرات، پرندگان و پستانداران، قسمتی از محصولات را از بین برده بودند.

آب مهم ترین عامل کشاورزی

آب، یکی از مهم ترین عوامل تولید در کشاورزی، و آبیاری، یکی از مسایل مهم و اساسی در برنامه ریزی اقتصادی روستایی است. وجود آب، خود باعث گرد آمدن انسان ها در مکانی و شاید در بیشتر موارد، علت پدیدآیی روستاها و آبادانی در کشور بوده است. در کشوری مانند ایران، بارندگی کافی نیست و باید از منابع آب زمینی و زیر زمینی، حداکثر استفاده را نمود و از هدر رفتن آب جلوگیری به عمل آورد؛ یعنی تاحد توان، از خروج آب شیرین به خارج از مرزهای جغرافیایی کشور، سرازیر شدن آن به آب شور دریاها یا نفوذش در کویرها قبل از استفاده، جلوگیری کرد. ترویج فرهنگ استفاده صحیح از آب در میان عموم مردم و به ویژه قشر کشاورز و جلوگیری از هدر رفتن آب رودخانه ها به فاضلاب ها، می تواند نقش مهمی در بهبود امر کشاورزی ایفا کند.

نقش ماشین در کشاورزی

استفاده از ماشین در کشاورزی، باید به گونه ای باشد که امکانات ما را وسعت داده، در خدمت انسان و انسانیت بوده و برای رفاه عمومی به کار رود؛ نه اینکه امکانات گذشته را نابود کند. ماشین باید در خدمت تکامل فرهنگ، امکانات، و دانش و بینش های گذشته باشد و نه در راه نابودی آنها. برای توسعه اقتصاد کشاورزی، باید تمام تجارب محلی را به شمار آورد و از آنها در راه اهداف خود استفاده معقول نمود. پروژه توسعه اقتصاد کشاورزی هر مملکتی، باید بر پایه حفظ میراث تاریخی و امکاناتی استوار باشد که اهالی آن از گذشتگان خود به ارث برده اند.

توسعه کشاورزی

بخش کشاورزی به دلیل آنکه کمتر از دیگر بخش ها از شرایط جهانی آسیب پذیر است، همچنین به دلیل نقشی که در تولید مواد غذایی دارد، به تحولات متناسب و ویژه نیازمند است. این بخش که تأمین کننده مواد غذایی و برخی از مواد اولیه صنایع کشور است، یک بخش مهم و حیاتی در مجموعه بخش های اقتصادی به شمار می آید. رسالت سنگین این بخش، با توجه به ازدیاد جمعیت و اهداف رشد و توسعه اقتصادی، حرکت به سمت خودکفایی در محصولات کشاورزی و بی نیازی از واردات خواهد بود.

کشاورزی و تکامل انسانی

توسعه کشاورزی محصول عمده دیگری را نیز به نام تکامل انسانی با خود دارد. برای اینکه کشاورزی پیشرفت کند، باید همواره دانش و مهارت کشاورزان در حال تغییر و تکامل باشد. همان گونه که کشاورزان روش های جدید و جدیدتری را می پذیرند، افکار آنان نیز متحول می شود. به تدریج نوعی نگرش جدید در این افرادِ تحوّل یافته، درباره کشاورزی، دنیایی که آنان را احاطه کرده و نیز خودشان، پرورش می یابد. کامیابی های اولیه آنان در افزایش میزان تولید، موجب افزایش میزان اعتماد به نفسشان می شود. افزوده شدن تماس ها و داد و ستدهایشان با بازرگانان و ادارات دولتی، موجبِ آگاهی بیشتر و نزدیک تر ایشان با دنیای خارج از روستای خویش می گردد.

بازاریابی برای محصولات کشاورزی

توسعه کشاورزی، بازده محصولات کشاورزی را افزایش می دهد. به همین دلیل، باید برای این محصولات، بازاری وجود داشته باشد و قیمتی که برای فروش در این بازارها بر محصول کشاورزی گذارده می شود، به قدری باشد که برای بازپرداخت هزینه های نقدی و جبران کوشش هایی که برای تولید آن به کار رفته، کفایت نماید. تعداد کشاورزانی که بتوانند محصولات تولیدی خویش را در بازار شهرهای بزرگ داخلی یا خارجی به فروش برسانند، اندک است؛ زیرا این قبیل بازارها، خیلی دور هستند و کشاورز، امکان برقراری تماس با خریداران کالاها در این بازارها را ندارد. کشاورز معمولی، وسیله لازم را برای حمل محصولات خود در اختیار ندارد و از مهارت فنی و امکانات و تسهیلات لازم برای انتقال، بسته بندی، انبار ،عمل آوری و دیگر عملیات مربوطه بهره مند نیست. از این رو، دولت ها باید برای توسعه و پیشرفت کشاورزی، به ایجاد و گسترش بازارهای مصرف برای محصولات کشاورزی اقدام نمایند.

انگیزه های تولید برای کشاورزان

یکی از روش های رایج که باید در راه تقویت بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد، افزایش درآمد کشاورزان و ایجادانگیزه لازم در آنان است. برای افزایش درآمد کشاورزان، روش های گوناگونی به کار می رود. تعیین قیمت های متفاوت و تضمینی، از شمار روش هایی هستند که می توان از آنها برای افزایش درآمد کشاورزان استفاده نمود. وجود روش های پیشرفته زراعی، دسترسی به بازار برای فروش محصولات کشاورزی و نیز خرید مواد مصرفی و لوازم کشاورزی، در مجموع فرصت های لازم برای افزایش میزان تولید توسط کشاورزان را فراهم می آورند. همچنین اگر بالا بردن میزان تولیدات کشاورزی، راهی برای شناخت و شهرت اجتماعی بشود، کشاورزان از انگیزه اضافی برای پیشرفت برخوردار می گردند.

آموزش کشاورزان برای توسعه

طراحی برنامه های ویژه برای آموزش کشاورزان، مرحله ای مهم در جریان آموزش برای توسعه است. این برنامه های آموزشی، از جایی که کشاورزان هستند شروع می گردد؛ یعنی روستاها. چنین برنامه هایی بر مبنای علاقه ها و نیازهای ویژه فعلی کشاورزان استوار است. واحد درسی برای آموزش و یادگیری بزرگ سالان، در بیشتر موارد باید نوآوری یا تغییر در یکی از عملیات ویژه کشاورزی باشد. آموزش هر یک از عملیات نوین یا تغییری که در شیوه کار پیشنهاد می گردد، باید از لحاظ فنی استوار بوده و از لحاظ اقتصادی، سود آور به شمار آید.

پنجشنبه 12 خرداد 1390 - 3:49:38 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
آمار وبلاگ

74823 بازدید

7 بازدید امروز

21 بازدید دیروز

89 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements